Adviseren en begeleiden

Herstructurering

Heeft uw bedrijf nog wel de juiste rechtsvorm? Wij bekijken dit in overleg met u en verzorgen de omzetting van eenmanszaak, maatschap of vof naar een of meerdere BV’s, of juist de terugkeer van BV naar eenmanszaak, maatschap of vof. Uiteraard regelen we dit op de fiscaal meest vriendelijke manier en kijken we ook naar andere aspecten zoals aansprakelijkheid.

Subsidie

Wij zorgen ervoor dat alle (fiscale) subsidiemogelijkheden die voor uw bedrijf van toepassing zijn optimaal benut worden.

Automatisering

Wij kunnen uw administratie verwerken in onze software, maar uiteraard kunt u dat ook zelf doen in ons softwarepakket van unit4 of in uw eigen software. Door slimme koppelingen tussen diverse pakketten kunt u veel tijd en geld besparen.

Fiscaal

Vrijwel alles wat u als ondernemer doet heeft fiscale consequenties. U wilt natuurlijk niet meer belasting betalen dan nodig is. De juiste rechtsvorm speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast geven wij bijvoorbeeld aan of u een bepaalde investering beter juist nu of beter pas volgend jaar kunt doen. Of dat u als landbouwer beter wel of niet kunt opteren voor btw-belast ondernemerschap.

Prognose

Met onze prognosesoftware zijn we in staat om op basis van jaarcijfers, tussentijdse cijfers en toekomstverwachtingen realistische prognoses op te stellen. Als we met u aan tafel zitten om deze te bespreken kunnen we direct nieuwe scenario’s, zoals de gevolgen van een investering, financiering of omzetgroei doorrekenen.

Startersbegeleiding

Gaat u een onderneming starten? Wij helpen u met het financiële deel van het ondernemingsplan en alles wat er verder komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Financiële planning

Wij bekijken in overleg met u de mogelijkheden om nu geld opzij te zetten voor later. We doen dit door de fiscale mogelijkheden maximaal te benutten. Maar ook de gevolgen bij overlijden zijn belangrijk. Daarom hebben wij ook aandacht voor uw testament en huwelijkse voorwaarden.

Begeleiding bij kredietaanvragen

Wij begeleiden uw kredietaanvraag en zorgen dat de bank in 1 keer de juiste gegevens aangeleverd krijgt.

Second opinion

Wellicht zijn er zaken op fiscaal of bedrijfseconomisch gebied die uw huidige adviseur over het hoofd heeft gezien? Wij beoordelen graag uw jaarrekening en belastingaangiftes van de afgelopen jaren. De ervaring leert dat er bijna altijd wel iets te verbeteren is. Vraag daarom bij ons gratis en vrijblijvend een second opinion aan.

Ralf Verstraelen.Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Ralf Verstraelen.

Wij maken gebruik van cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.
Ik accepteer cookies van deze website.