Advies en begeleiding

Bij het hebben van een eigen bedrijf komt veel kijken. Wij adviseren en begeleiden je graag bij de zaken die op je pad komen, zowel zakelijk als privé. Denk hierbij bijv. aan fiscale zaken, startersbegeleiding, herstructurering, financiële planning, kredietaanvragen of een second opinion.

Herstructurering

Heeft je bedrijf nog wel de juiste rechtsvorm? Wij bekijken dit in overleg met jou en verzorgen de omzetting van eenmanszaak, maatschap of vof naar een of meerdere BV’s, of juist de terugkeer van BV naar eenmanszaak, maatschap of vof. Uiteraard regelen we dit op de fiscaal meest vriendelijke manier en kijken we ook naar andere aspecten zoals aansprakelijkheid.

Subsidie

Wij zorgen ervoor dat alle (fiscale) subsidiemogelijkheden die voor jou en je bedrijf van toepassing zijn optimaal benut worden.

Automatisering

Wij kunnen je administratie verwerken in onze software, maar uiteraard kun je dat ook zelf doen in een van de door ons veelgebruikte softwarepakketten, zoals exact online en e-boekhouden, of in je eigen software. Door koppelingen tussen diverse pakketten kun je tijd en geld besparen. We kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Fiscaal

Vrijwel alles wat je als ondernemer doet heeft fiscale consequenties. Je wilt natuurlijk niet meer belasting betalen dan nodig is. De juiste rechtsvorm speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast kijken we met je mee wat het juiste moment van investeren is.

Prognose

Op basis van jaarcijfers, tussentijdse cijfers en toekomstverwachtingen van je bedrijf kunnen we realistische prognoses opstellen. Ook is het mogelijk meerdere scenario’s uit te werken. Deze worden vervolgens uitgebreid doorgenomen in een gesprek.

Startersbegeleiding

Ga je een onderneming starten? Wij helpen je met het financiële deel van het ondernemingsplan en alles wat er verder komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Ook is het mogelijk om tijdens de eerste ondernemersperiode door ons begeleid te worden bij de te nemen beslissingen.

Financiële planning

Wij bekijken in overleg met jou de mogelijkheden om nu geld opzij te zetten voor later. Hierbij houden we rekening met de fiscale mogelijkheden en gevolgen. Ook hebben wij aandacht voor testament, levenstestament en eventuele huwelijkse voorwaarden.

Begeleiding bij kredietaanvragen

Indien gewenst kunnen wij je helpen bij het doen van een kredietaanvraag. Zo kunnen we helpen bij het verzamelen en insturen van de juiste gegevens en de offertes vergelijken en met je bespreken.

Bekijk hier jouw financieringsmogelijkheid

Second opinion

Wellicht zijn er zaken op fiscaal of bedrijfseconomisch gebied die verder geoptimaliseerd kunnen worden. Wij beoordelen graag de jaarrekening en belastingaangiftes van de afgelopen jaren. Een frisse blik kan altijd nieuwe inzichten opleveren. Vraag daarom bij ons gratis en vrijblijvend een second opinion aan.